Reportatge de Xavier Aliaga per la revista El Temps

Açi teniu el reportatge de Xavier Aliaga per la revista El Temps sobre el nou disc Raval amb la capçalera: ‘Plens de pols i pors, buits de pau i de glòria: el retorn de Zoo’

“Amb el seu primer treball, ‘Tempestes vénen del sud’ (2014), la banda de ‘rap’ i fusió Zoo posaren el panorama musical de cap per avall. Un tema d’avançament, “Estiu”, i cançons com “Corbelles” o “Carrer de l’amargura”, tingueren la culpa. Ara, el col·lectiu de la Safor liderat per Panxo, llança l’esperat ‘Raval’. El disc d’afirmació.”

La història és fascinant. I té quelcom d’inèdit a casa nostra. En algun moment de 2014 irromp a les xarxes un tema capaç de fer miques el sostre de vidre de les propostes de fusió, “Estiu”, una d’aquelles cançons esfèriques, perfectes, capaces d’arribar a tot tipus de persones. En poques setmanes, el vídeo tenia desenes de milers de visites a Youtube. Naixia, oficialment, el fenomen Zoo, la banda fundada per Antonio Sánchez, conegut en l’escena com Panxo.
“Estiu” fou la via d’entrada a Tempestes vénen del sud, l’àlbum de debut enregistrat amb el guiatge del druida musical Mark Dasousa. Amb ell païren una poció màgica amb rap, electrònica, lletres emocionals i combatives i un punt màgic, intangible, un no-se-sap-què directe, emotiu i transversal.

Podeu llegir el reportatge complet a aquest enllaç de la revista El Temps